You are currently viewing Димитър Бербатов официално влиза в надпреварата за президент на БФС!

Димитър Бербатов официално влиза в надпреварата за президент на БФС!

👉 Ето и акцентите от днешната пресконференция по темата:
– Както и предният път, тъй като конгресът на 18 март ще бъде изборен, аз официално искам да кажа, че съм кандидат за президент на БФС, заедно с моя екип.
– Всички видяхте каква подкрепа имаме от клубовете, които са готови да издигнат моята кандидатура. Към днешна дата мисля, че са около 50. Благодаря на всички!
– Ако има други кандидати, нека също да го заявят открито, да представят своите идеи и планове – нещо, което ние направихме.
– Ако настоящият президент направи същото, би било добре да излезе в неплатен отпуск, за да не ползва ресурсите и целия апарат на БФС в предизборната кампания.
👉 За натиска на клубове и скандала от днес:
– Учудващото е, че клубовете продължават да се натискат за контра декларации. Продължава да има такъв натиск. От тази сутрин е и най-пресният пример – от Шумен. Имало е дори изнудване!
Въпросът е защо се случва всичко това, след като Конгресът ще бъде изборен? Може би това е ход от ръководството на БФС, с който да отменят Конгреса. Това не е морално правилно. ❌
– Не можем да мълчим за това, което се случва, и да не предпазим клубовете, които сами сигнализират.
– Ако вземем примера от днес с клуба от Шумен, който разказва какво се случва, това означава, че страхът в отборите изчезва. Трябва да има равен старт, клубовете трябва да бъдат оставени свободно да изразят мнението си.
👉 Сезирани са компетентните органи:
– Подаден е сигнал до министъра на вътрешните работи относно конкретни действия на определени лица. Очакваме пълно съдействие от държавата.
👉 Относно настоящото ръководство на БФС:
– След като свърши миналият конгрес, който беше опорочен, разбрахме, че няма място за отказване. Подкрепата, която клубовете ни оказват, ни задължава да се преборим.
– Виждаме как от БФС взаимстват нашите идеи, които предложихме предния път, и ги представят като техни. Защо не ги представиха и реализираха в предишните години?
👉 Относно предстоящия конгрес:
– Искам да има хора от екипите на всички кандидат-президенти, особено в комисията по преброяването. Искам делегатите на клубовете да имат правото да говорят, а не да бъдат заглушавани от водещия на Конгреса.
– Имаше хора, които блокираха с гръб, за да не се види какво се брои и как се брои. Това е абсолютно недопустимо!
– Трябва още от началото правилата да се изчистят и да се знае как ще протече този Конгрес.
– Борим се за това, да можете да присъствате и вие, журналистите, вътре. Защо бяхте държани отвън – без звук и картина?
Още един път благодаря на всички клубове, които ще издигнат мен. Ще разберем дали и други клубове ще ме издигнат. Искам да съм и ще съм президент на всички клубове. Всеки клуб, който иска да ни подкрепи, е добре дошъл! 🤝

(Р)Еволюцията е тук!