КОИ СМЕ НИЕ

ДИМИТЪР БЕРБАТОВ

dimitar-berbatov-koi-sme-nie

Димитър Бербатов е считан за един от най-успешните български футболисти за всички времена. Пътят му започва в югозападното село Марикостиново. В началото на футболната си кариера играе за местния Пирин, но Димитър Пенев забелязва таланта му и го привлича в ЦСКА. Добрите игри там отварят вратите към европейския футбол за Митко и трансферът в Байер Леверкузен е едва първа стъпка по пътя към най-високите етажи на красивата игра.

В последствие Бербатов преминава през два от големите английски клубове, като с Тотнъм печели Купата на Лигата, а с Манчестър Юнайтед става голмайстор и двукратен шампион на Англия. След успешния си престой при „червените дяволи” Митко играе последователно за Фулъм, Монако, ПАОК и индийския Керала Бластърс. Към този момент Димитър Бербатов е лидерът по голове за националния отбор на България със своите 48 попадения. Вътрешните конфликти и безобразна дезорганизация в БФС принуждават нападателя да се оттегли от националния отбор.

В родината Бербатов развива фондация, подпомагаща талантливите български деца. Така вече 14-а година се работи в интерес на учениците с изявени дарби в изкуствата, науките и спорта. Всяка година, след покриване на критериите за постижения, в годишните клубове на фондацията членуват нелимитиран брой деца – от 400 до 800. Димитър е пряко обвързан с дейността на фондацията, като ментор и мениджър. През 2019 се дипломира успешно като магистър по „Спортен мениджмънт“ в НСА.

Мотивацията на Димитър Бербатов е да обедини изпитаното и наученото през годините както от света на футбола, така и от този на администрацията за едно по-добро и успешно бъдеще за българския футбол!

СТИЛИЯН ПЕТРОВ

Stiliyan-Petrov-koi-sme-nie

Роден в Михайловград (днес Монтана) през 1979 г. в семейство на спортисти, Стилиян Петров израства с топка в крака. Дебютира в мъжкия футбол едва на 16 години и веднага е забелязан от ЦСКА, а оттам преминава в шотландския Селтик, където за 7 години отбелязва 64 гола в 311 мача. Напуска клуба със статут на легенда и поема към Астън Вила, където играе още 7 години, като успява да запише рекордните 106 мача с националната фланелка, преди животът му да претърпи неочакван и смразяващ обрат.

След тежка диагноза той започва битка за живота си и след четири годишна борба я печели, за да може днес да се радва на своите двама сина и жена си Паулина. Чрез благотворителната фондация, носеща неговото име, Стан подпомага други заболели от левкемия. В следствие, Стилиян заедно с група бивши професионални футболисти, сред които Емил Хески, Гайска Мендиета и др., се превръща в една от основните движещи сили на програмата Player4Player, чиято цел е да помогне на професионални атлети след края на кариерата.

За последното близо десетилетие, Стилиян се трансформира от лидер на терена във водач и ментор за десетки хора, срещащи проблемите, с които той успя да се справи сам.

МАРТИН ПЕТРОВ

martin-petrov-koi-sme-nie

Мартин Петров, подобно на своите двама съотборници и колеги, преминава през цялата футболна йерархия в страната. Започва кариерата си в родната Враца, за да отиде само след един сезон в ЦСКА. Швейцарският Сервет е следващата дестинация, откъдето Марто преминава във Волфсбург. Там е и най-дългият му престой във футболен клуб – 4 сезона. Толкова са и головете, които вкарва в мач срещу Майнц 05, което и до днес е ненадминат рекорд в историята на „вълците”. Атлетико (Мадрид) купува крилото през 2005 г., а оттам Петров поема в посока Острова – в настоящия шампион на Англия Манчестър Сити. След още два престоя в Болтън и Еспаньол, Марто се връща в ЦСКА, за да изкара последния си сезон. За националния отбор на България записва 90 мача и 19 гола.

Мартин Петров притежава UEFA A лиценз и не веднъж акцентира пред медиите, че се интересува живо от методите на работа, тренировки и възстановяване в големите европейски първенства. Той активно поддържа връзка с бившите си клубове, съотборници и треньори с ясната мисия да имплементира наученото в българският футбол.

БОРИС СТАНКОВ

bobi-stankov-koi-sme-nie

Борис Станков е български футболен администратор и официален делегат на УЕФА. Роден през 1989 г. в София, Борис завършва висшето си образование във Великобритания – първо в колежа Лъфбъроу, а в следствие и в Борнемутския Университет със специалност „Спортен мениджмънт“. От там професионалният път го отвежда през системата на УЕФА, където Борис първо става официален делегат, а от 2019-та година е член на комисията, съблюдаваща спазването на правилата от страна на футболисти и агенти при трансферни действия.

Борис Станков започва работа в БФС преди 10 години, все още следващ висшето си образование, в международния отдел на футболната ни централа, където години наред изпълнява функцията на секретар-координатор. Борис има безценен опит в структурите – както на БФС, така и на УЕФА, който в комбинация с волята му за промяна допълват идеално знанията и идеите на Димитър Бербатов.

ПЕТЪР ВЕЛИЧКОВ

petar-velichkov

Петър Величков е роден през 1971 г. в Стара Загора, където завършва местната Английска Гимназия, преди да продължи образованието си в Бургаски Свободен Университет, завършвайки магистратура по икономика. Занимава се първоначално с международна търговия, преди енергийният сектор и по-точно бизнесът с горива да го привлече в редиците си. В продължение на 21 години расте в системата на австрийския гигант OMV, преди да заеме позицията Генерален Директор за България.

Величков е популярен футболен деятел, който започва пътя си във футболната администрация първо в Дисциплинарната комисия, а от 2014 г. е член на Изпълнителния комитет на БФС. Именно той алармира пръв за десетките груби нарушения на правилника на съюза от страна на настоящото ръководство. Със своя професионален опит и стремеж към максимална ефикасност, както и с неутихващата си страст към любимия спорт, Петър Величков е един от хората в екипа, който търси прозрачна и ясна пътека, по която родният футбол да тръгне в посока „Съвремие“.

ГЕОРГИ ВЛАДОВ

Georgi-Vladov-koi-sme-nie

Георги Владов е роден през 1981 г. в София, Завършва средното си образование в Националната гимназия по древни езици и култури, след което незабавно започва да следва и се дипломира като магистър по право в Софийския Университет. Започва работа в “Динова, Русев и съдружници” в самото начало на адвокатската кантора, а през 2014 г. става и пълноправен съдружник.

Георги Владов има доказан опит като арбитър към арбитражния съд на БФС, както и в менторството на по-младите и неопитни кадри.

МИЛЕН РУСЕВ

Милен Русев е роден през 1968 г. в Стара Загора, където се заражда интересът му към международното право. Завършен полиглот, Магистър по юридически науки към Московския Институт за международни отношения, а в следствие и още една магистърска степен по европейско право към Колежа на Европа, Брюж.

След повече от десет години практика, през 2005 г. е сред основаващите съдружници в адвокатска кантора “Динова, Русев и съдружници”. Милен Русев има опит като член на арбитражния съд към БФС и е сред признатите специалисти по интелектуално право в България.