ПРОГРАМАТА

the-program-bta

    Време за четене: 5 минути

Нашата програма за управление на Българският Футболен Съюз е изготвена от екип от доказани футболни хора и експерти, чиито образование и практика гарантират компетентността им в конструкцията и изпълнението на план, който да осъществи така желаната промяна за по-доброто развитие на любимия спорт в България.

Нашата програма е базирана изцяло на моралните и човешките ценности на всеки един член от екипа, а именно – професионализъм, прозрачност и партньорство. Тя е съобразена с нуждите за развитие, многократно заявявани от огромното мнозинство от футболните клубове в страната, желанието им за промяна в почти всички аспекти на управление и готовността ни за борба с всеки един външен фактор, който влияе негативно на федерацията и съответно на нейните членове.

Нашата програма е амбициозна, защото обхваща голям набор от елементи, които пряко или косвено зависят от работата на БФС. В същото време обаче, нашата програма е и реалистична, защото е съобразена с ресурса на федерацията, а и добрите примери, които следваме, доказват, че целите ни могат да бъдат изпълнени.

Знаем, че изпълнението на тази програма ще отнеме време, но, уповавайки се на мотивация, решителност и дисциплина, ние сме готови да работим денонощно за превръщането на БФС в модерна и прозрачна организация, която да бъде в помощ на своите членове и да осигурява основата, нужна за развитието на качествени български футболисти и конкурентни клубове.

ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ

1. БФС

2. ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛ

3. АМАТЬОРСКИ ФУТБОЛ

4. ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ФУТБОЛ

5. ЖЕНСКИ ФУТБОЛ

6. МИНИ ФУТБОЛ

7. ФУТЗАЛ

8. Финансиране

9. Стадиони и инфраструктура

10. Съдийство

11. Превенция и борба с черното тото, расизма и допинг нарушенията